19.4.2016. У обновљеном Дому културе у Крушару одржана је приредба „Ускршњи дар“ у 18 часова. Окупљени родитељи и бројни мештани Крушара уживали су у програму који су приказали ученици из матичне школе и подрукних одељења у Крушару и Влашкој.

Ученици из Влашке представили су се  изведбом „Бела недеља“ уз помоћ учитељице  Весне Миловановић, а ученици 2/2 из Ћуприје, учитељице Вере Лукић, приказали су обичаје уочи и за време Ускрса. Посебно је аплаузом поздрављен рецитал „Лазарице“, који су извеле ученице 8/1 из Крушара, и наступ фолклора, такође ученица из Крушара. Ритмичка секција под вођством учитељице Снежане Вукановић, праћена хором којим руководи Драгољуб Мариновић наставник музичког, одиграла је своју  кореографију на песму „Српкиња“.

За крај су нчланови Драмске секције млађих разреда учитељица Биљане Антонијевић и Тање Антић, извели драмски приказ „Васкршња прича“ који се завршио песмом „Људи ликујте“.

22. април 2016. У сали ШОМО „Душан Сkовран“ одржана је приредба „Ускршњи дар“ у 12 часова за ученике, а исти програм као у Крушару изведен је пред пуном салом школе у 18 часова.

6. мај 2016. „Ускршњи дар“  дарован је и мештанима Исакова, а нарочито је запажен наступ ученика из подручног одељ

ења у  Исакову.